Styrelse

Styrelsen tillsätts av medlemmarna vid årsmötet. Nuvarande styrelse består av 8 ledamöter och 2 suppleanter som är både lokalboende och sommargäster - kompetensbredden är stor för att kunna verka för klubbens bästa.

Lena Wittbjer

Ordförande

Jag har varit nybörjare i golf de senaste 30 åren och kom äntligen igång under 2020. Nu är jag passionerad utövare av sporten, och kan inte tänka mig något bättre än att lägga del av min tid på Mölle GK, en klubb där hela familjen har sitt hjärta.

Jag har bott och jobbat internationellt i hela mitt liv och skulle nog bäst beskrivas som ledarskapskonsult med styrelse erfarenhet,  kompetenser jag hoppas kunna bidra med för att vidareutveckla klubben.

Jag och min man Tomas bor i Schweiz, och har njutit av vårt sommarhus i Mölle sedan 2005.

Tillsammans skapar vi Sveriges Vackraste Golf, med en härlig klubbkänsla därtill!

Göran Barsby

Vice Ordförande

Efter 15 års sommarboende är jag nu permanent Möllebo.

Jag har spelat golf i hela mitt liv, men först nu, med Johannas hjälp, med en riktigt bra sving.

Min professionella erfarenhet kan uttryckas i internationellt ledarskap i industri samt finans. Idag jobbar jag som styrelseordförande i några svenska bolag.

Fredrik Hjort

Ledamot

Jag har spelat golf i snart 50 år och tog mina första stapplande golfsteg på Mölle GK där min farmor var min bästa golfkompis under de första åren. Under några år tävlade jag också ganska flitigt och ingick i Landskrona GK:s elitlag.

Min mormor växte upp på Kullagården som barn då hennes föräldrar drev jordbruket och senare i livet flyttade mormor ner till byn och gifte sig med min morfar Alfred Knafve. Så jag har både rötter, hjärta och själ på Kullaberg.

Under några år har jag nu varit Bankommitténs ordförande och jag är tacksam över att, även i min styrelseroll, fortsätta jobba med och fokusera på att försöka bidra till att utveckla klubb och bana med alla de fantastiska förutsättningar vi har.   

Min familj och jag bor från och med hösten 2021 permanent i Mölle. Jag har under största delen av mitt yrkesverksamma liv jobbat inom bank- och finanssektorn.

Tom Wikström

Ledamot

Jag har suttit i styrelsen för Mölle GK sedan 2017.

År 2003 blev jag, min hustru Charlotte och våra tre, numera vuxna, barn, sommargäster på Kullaberg när vi köpte hus i Lerhamn. Under resten av året bor vi i Stockholm, där jag arbetar inom finans och rådgivning i samband med företagsaffärer, något jag gjort sedan 1987.

Vi blev medlemmar 2002 och Mölle GK är min hemmaklubb. Jag har spelat mycket golf under åren, även om det på sista tiden har blivit lite mindre. Mitt handicap är numera 8.

Jag var sammankallande i den av förra styrelsen tillsatta "Framtidsgruppen", och min ambition är att fortsätta bidra med mitt kunnande, engagemang och att min ekonomiska bakgrund skall komma klubben till gagn.

Jag värnar varmt för Mölle GK och Kullaberg. 

Helen Waxberg

Ledamot

Jag har spelat golf i drygt 20 år. - golf är, och har alltid varit, ett stort familjeintresse.  

 För mig är det viktigt att medlemmarna i en styrelse arbetar gemensamt för att utveckla verksamheten till gagn för alla klubbens medlemmar, detta genom löpande kommunikation, transparens och lyhördhet.

Jag är uppvuxen i Malmö och bor i Arild och på Lidingö, och har styrelseerfarenhet från ett par andra ideella föreningar. I mitt yrkesmässiga liv jobbar jag som advokat.

Jag är glad över att, som en del av styrelsen, få möjlighet att arbeta aktivt och hjälpa till att vidareutveckla klubben för att ta tillvara vår unika golfmiljö, -kultur och sociala gemenskap som är så viktig för oss alla. 

 

 

Henrik Nordvall

Ledamot

Mölle har varit mitt andra hem sedan 1984 då mina föräldrar köpte ett sommarhus nere i byn. 4 år senare blev Mölle GK mitt tredje hem, vilket jag har Johanna Pyk-Jargård och klubbens aktiva att tacka för.

Under mina sista tonår och första år som vuxen satsade jag fullt på en karriär inom golf och utan att nå några skrytsamma höjder fick jag 5 år av proffsspel och ovärderliga erfarenheter med mig i ryggsäcken. Under dessa år stöttade Mölle GK mig på ett fantastiskt sätt!

Jag är väldigt tacksam att nu på styrelsenivå få bidra till att vidareutveckla klubben och banan till en plats där man vill stanna länge och njuta av denna helt unika plats. En plats där medlemmarnas intresse står högst, där banan står i centrum och där allt runtomkring gör klubben till en inkluderande plats för hela familjen.

Idag är jag bosatt i Stockholm där jag arbetar på H&Ms huvudkontor, efter att under många år ha bott utomlands. Jag har tillsammans med min hustru, även hon sommargäst i Mölle sedan barnsben, skaffat ett sommarhus i Mölle dit vi och våra småtjejer åker så fort möjlighet ges. Jag spelar fortfarande golf så mycket jag hinner och då helst på underbara Mölle GK - Sveriges Vackraste Golf.

Elisabeth Hallberg

Ledamot

Jag har spelat golf i drygt 20 år och är medlem i Mölle GK sedan 2002. På senare år har jag ägnat mig mer åt golfen och är nu en hängiven golfare. 

Jag har varit med i klubbens styrelse sedan 2018 då jag vörjade som suppleant. I flera år har jag varit engagerad i Damkommittén med tävlingsverksamhet som onsdagsgolf, seriespel, matchspel och utflykter. Under två år pågick ett intressant samarbete med herrarna i en Seniorkommitté med gemensam onsdagsgolf och utflykter. Visst samarbete fortsätter!

Jag har återvänt till Kullabygden och bor sedan 2002 i Nyhamnsläge tillsammans med min man. Under min uppväxt tillbringade jag alla somrar i Arild, där min moster drev Strand Hotell. Några år på 60-talet bodde jag med min familj i Höganäs till studenten, som jag tog i Helsingborg.

Till min profession är jag socionom med psykoterapikompetens och har erfarenhet inom ledarskap, främst inom den regionala Barn- och Ungdomshabiliteringen.

Jag har erfarenhet från styrelseuppdrag i andra ideella föreningar, och är också engagerad i Friskis & Svettis i Höganäs.

Ledamot

Ledamot

Lennart Jonsson

Ledamot

Som nybliven pensionär köpte jag och min sambo hus i Mölle år 2018. Avsikten var då att i första hand vara Mölle-bo på sommaren, men sedan Covid slog till har vi fått mersmak och har blivit mer eller mindre permanetboende.

Jag har till och från spelat golf i många år med ganska mediokert resultat – i alla fall vad gäller handicaputveckling. Det långsiktiga målet nu är att åtminstone sänka mitt nuvarande handicap ner mot strax över 20.

Yrkesmässigt har jag både varit kommunikationschef i börsnoterat bolag och i en AP-fond, liksom managementkonsult i några svenska och amerikanska konsultföretag. Det är särskilt inom dessa områden jag hoppas kunna bidra med min kompetens på styrelsenivån i klubben.

 

Thomas Edler

Suppleant 1

Som gammal Möllepåg har jag en förkärlek för Mölle GK. Min pappa var med och byggde banan när farfar var fyrmästare på Kullens fyr från 40- till 60-talet.

Själv började jag spela golf på Mölle GK som 7-åring år 1973. Jag har alltid sett golf som en trevlig sysselsättning och har spelat mer eller mindre aktivt sedan dess. På senare år har det dock mest blivit golf utomlands då jag reser mycket i jobbet.

Min son ska nu börja spela på Mölle, vilket gör att jag själv också äntligen ska börja tillbringa mer tid på klubben. 

Jag har varit entreprenör under hela mitt yrkessamma liv och har till huvuddel jobbat med underhåll inom industri och även en del med fastigheter.

 

Katarina Löfqvist

Suppleant 2

Jag är Möllebo sedan 1986 och varit aktiv på Mölle GK i olika omgångar, t ex tagit mitt gröna kort och haft barnen i juniorträning på klubben.

Jag tycker att Mölle är den mest fantastiska golfbana man kan tänka sig. Oavsett hur många gånger man spelat så har banan alltid något nytt att bjuda på, inte minst våra havsnära och smått unika naturupplevelser som man ”får på köpet”.

Mitt golfspel lämnar mycket att önska och jag jobbar på att bli bättre med "The 18th Club" som jag uppskattar mycket.

Jag arbetar med HR, lön och ekonomi, och har erfarenhet av idrottsligt styrelsearbete på både lokal och regional nivå. Jag är mycket glad över möjligheten att från min suppleantroll få bidra till utvecklingen av Mölle GK - definitivt Sveriges Vackraste Golf!