Medarbetare

Klubbens anställda är en av våra mest centrala resurser - här möter du vårt härliga gäng!

Sofia Wirström

Klubbchef

Jag har den stora förmånen att leda arbetet på en av Sveriges äldsta och mest anrika golfklubbar.

Tillsammans med mina engagerade medarbetare och ideella krafter gör vi allt vad vi kan för att din upplevelse som medlem och gäst skall vara av högsta kvalitet - här möts du av glada och serviceinriktade personer med hjärtat i både klubb och bygd.

Jag kommer ursprungligen från Örebro och har arbetat med idrott en stor del av mitt liv. Golf är min stora passion i livet, men det var först i och med tjänsten som kanslist på Mölle GK 2020 som jag faktiskt började jobba med golfen. Sedan 2021 är jag Klubbchef och väldigt taggad på min uppgift.

Jag är i utbildad Idrottskonsulent från Bosöns Idrottsfolkhögskola och har också gått en mängd vidareutbildningskurser, nu senast Klubbchefskurs anordnad av SGF. Min ledarstil är inkluderande och präglas av öppenhet, lyhördhet och tydlighet, något jag tror är viktigt i det dagliga mötet med våra medlemmar, gäster, styrelse, personal och samarbetspartners.

Mitt och mina medarbetares mål är att hela tiden utveckla anläggningen Sveriges Vackraste Golf för medlemmars och gästers spel och njutning - inte minst för kommande generationer. Vi förvaltar ett viktigt kulturarv med vårt unika läge i Kullabergs Naturreservat och jobbar långsiktigt och hållbart för att tillvarata de möjligheter som finns runt omkring oss på allra bästa sätt.

"Jag är stolt över att få vara med och vidareutveckla Sveriges Vackraste Golf"

Jonny Karlsson

Banchef

Jag har fått det stora nöjet att leda greenkeeperteamet på Mölle GK vidare mot nya utmaningar och mål. Enligt min mening är Mölle GK en klubb med både anor och traditioner samt en fantastisk natur för golfspel, något som gör att helheten blir total. Det är med stor tillförsikt och vördnad som jag har antagit utmaningen som banchef i denna speciella och storslagna natur.

Jag är född och uppväxt i sommarstaden Halmstad, där jag lever med min fru och två vuxna barn. Jag har alltid varit engagerad ideellt och är av naturen en friluftsmänniska, där golfen har varit en stor del av mitt liv de senaste 30 åren.

Inom golfen har jag utbildningar som ”golfbaneskötare” på Dingle naturbruksgymnasium (15 mån), samt HGU i SGF´s regi (7 veckor). Har innan Mölle jobbat som head greenkeeper på Lagans GK i Ljungby, och även på Bäckvattnets GK i Halmstad.

 

”Att leva och arbeta med naturens utmaningar är en ”trigger” för mig”

Patrik Länsberg

Greenkeeper
Jag har varit anställd på Mölle Golfklubb sedan 2013, och har sedan dess jobbat som kombinerad  greenkeeper och fastighetsskötare.
 
Jag har gått greenkeeper grundutbildning (GUB). 
 
 
"Golf är ett av mina största fritidsintressen"
 
 

Hampus Andersson

Greenkeeper
Jag började säsongsarbeta på Mölle GK under 2020. Greenkeeper jobbet är den perfekta kombinationen av mitt tidigare jobb som hantverkare och min önskan att få jobba ute i naturen.
 
Golf är ett av mina stora intressen och jag har spelat sedan jag var 7 år.
 
På fritiden tycker jag om att vandra, surfa, äventyra eller helt enkelt hålla till hemma i trädgårdslandet.
 
 
"Att vara ute i den undersköna naturen och jobba samtidigt som man har en bra bok i lurarna är en perfekt kombination för mig"

 

Magnus "Manne" Löfqvist

Greenkeeper

Jag är en återvändare till Mölle GK då jag tidigare jobbat säsong på klubben under 2012–2015 och har nu fått en ordinarie plats i greenkeepergänget. Det känns härligt att vara tillbaka!

Jag är uppvuxen i Mölle och både känner, och känner till, många av våra medlemmar eftersom jag spelat golf sedan barnsben.

Förutom golfen så gillar jag att åka skidor vintertid och båt på sommaren.

Att få arbeta på Mölle GK ger nya upplevelser och utmaningar varje dag - naturen kan vara både sagolik och nyckfull. Här finns fantastiska kollegor och härliga medlemmar, något jag absolut inte vill byta ut.

                                                           "Kanske har jag världens vackraste arbetsplats?"

Johanna Pyk-Jargård

PGA Pro

Jag har varit Pro på Mölle Golfklubb i över 35 år och kan inte tänka mig en bättre arbetsplats. Vilken lycka att få köra golfbilen genom grönskande bokskog upp till en härlig dag på Sveriges Vackraste Golf!

Under min tid på klubben har jag bland annat tagit klubbens medlemmar och lag från Division 3 till topp-placeringar i elitserien och lett all juniorträning med roliga minnen och fina resultat. 

Min tränarnivå är kategori M5 i PGA:s klassificeringssystem, den högsta kategori man kan erhålla, och jag har fått flera mycket fina utmärkelser såsom PGA:s Guldmärke och Barbro Montgomery SGF:s ledarskapspris.

Hela familjen är golfbitna och ibland får även vår fyrbenta medlem Napoleon, en hund av rasen Bassett, följa med ut på banan. Då föredrar han att ligga i golfbilen och se på när vi andra njuter och slår.

"Vår klubb är fantastisk - kombinationen härliga medlemmar, historia och sagolik natur är helt oslagbar!"

Raoul Kennedy

Redovisningsansvarig

Egentligen är jag pensionär på heltid sedan 2014, men har startat en andra karriär genom att vara redovisningsansvarig på Mölle GK sedan 2020. Som bisyssla är jag också redovisningsansvarig för Mölle Tennisklubb, även om jag inte spelar tennis.

Jag började med golf redan som ung 1964 spelade fram till 1975, för att sedan ta upp golfen på allvar igen 2003. Det ena ledde till det andra och jag blev medlem i Mölle GK 2004.

Golf är ett stort fritidsintresse och jag spelar för närvarande på Hcp 18+, och tränar med The 18 Club för att åtminstone försöka hålla spelstandarden uppe.

Med redovisning har jag jobbat med sedan 1975 i olika former. Huvudrådgivning har varit skatter och avgifter för kunder och natuligtvis även för egna företaget som jag drev ett antal år på 1990 talet.

"Vi är ett bra team här på klubben"