Besök vår härliga restaurang

Varmt välkommen till Kullagårdens Wärdshus - vårt personliga värdshus mitt i Kullabergs naturreservat!

Alltid färska råvaror

Smakfulla luncher - innovativa temakvällar - à la carte - och en härlig miljö från tidig morgon till sen kväll!

Vi på Kullagårdens Wärdshus på Mölle golfklubb har en ganska enkel filosofi kring god mat och dryck.

Vi har en stor passion för att ge våra gäster det där lilla extra med både värme och omtanke och hoppas att du och dina närmaste, vänner och bekanta ska känna sig varmt välkomna till vår restaurang och den gemytliga och familjära miljö vi vill skapa.

Vår filosofi bygger på enkla och rena smaker. Att låta mat och dryck tillsammans fylla sinnena i harmoni med vacker och gemytlig miljö till en upplevelse i nuet – även till vardags.

Vi vill fylla den anrika restaurangen på Kullagårdens Wärdshus, som haft både nationella och internationella gäster sedan medeltiden, med värme, skratt och glädje.

 

Vi serverar goda och näringsrika luncher och smakfulla kvällsmenyer alla dagar i veckan. 

Vår inspiration kommer från årstidens växlingar med råvaror från havet och gårdar i framförallt Skåne. Beroende på rätternas karaktär kan de vara kryddade med smaker från olika delar av världen. 

Våra luncher är goda och kommer snabbt på bordet så att du håller dig pigg och glad innan eller efter din runda.

Vi värnar om svenska och närodlade råvaror och har förutom Dagens Lunch alltid både kött, fisk och vegetariska val på vår bistro meny. På à la carte menyn samsas

Vill du köpa med en smörgås eller annat gott att ha i bagen så kan du välja på flera olika smakliga varianter liksom hembakade kanelbullar eller små godispåsar.

I vår bar kan du välja mellan ett antal alkoholfria alternativ liksom flera goda öl- och vinsorter. Vi har även god gin och whisky.

Vårt wärdshuset ligger i golfklubbens undersköna parkmiljö och är varsamt renoverad för att bibehålla den klassiska och charmiga stilen. Service med värme och omtanke är viktiga ledord som vi hoppas du känner när du gästar oss.

Warmt Wälkommen till Kullagårdens Wärdshus!
Malin & Petter Sandström

Så här jobbar vi

Mat & Dryck

Mat och dryck ska vara av högsta kvalitet, gjord från grunden av kärlek till de fina råvarorna.

Våra kockar lagar all mat från grunden och använder lokala råvaror efter säsong. Vi har flera samarbeten med lokala leverantörer i Höganäs kommun och Kullabygden - t exempel har vi alltid varmkorv i vår golfkiosk från Per i Viken, nybakade frukostfrallor på frukostbuffén, ost & skinkfrallor i vårt café och golfkiosk samt spröda småkakor till kaffet efter lunchen från Conditori Öresund i Viken & Höganäs.

Vårt nybryggda kaffe kommer självklart från Zoegas rosteri i Helsingborg. 

 

Lokalt vin, cider & öl

Vi samarbetar med Kullabergs Vingård som ligger vid foten av Kullaberg, cirka 5 km från Mölle och 10 km från Höganäs.

Vinodlingarna ligger på över 12 hektar bördig mark som sluttar ut mot Öresund. Kullabergs Vingård vann 2020 års Skånska vinpris av Skånes Gastronomipris med motiveringen

“Kullabergs Vingård har ritat om världens vinkarta. Vinodlingens nordgräns går numera i nordvästra Skåne. På ”Chateau Kullaberg” växer ett vinunder i den skånska myllan, ett vinunder som slår konnässörer med häpnad och som har krönts med utmärkelser vid stora internationella vintävlingar.”

Ni hittar många av deras vita, friska, fylliga viner på vinlistan i vår restaurang tillsammans med deras mousserande och rosévin samt deras torra äppelcider som vunnit bronsmedalj i cider-SM. Ett guld och tre silvermedaljer i världens största vintävling i Wien 2020.

Vi samarbetar även med Höganäs Bryggeri och har både Four Stroke, som är en New England-stylish IPA (glutenfri) samt Höganäs APA, som uppmärksammats i samband med ölmässa som bästa ale!

Sedan har vi så klart den goda Kullamusten som alkoholfritt alternativ.

 

Miljön i restaurangen

Kullagårdens Wärdshus ligger inramad i en unik miljö på Mölle Golfklubbs parkområde mitt i Kullabergs naturreservat. Här möter två hav vassa klippor i en magisk bokskog intill en av Sveriges äldsta och vackraste golfbanor – en lisa för själen.

Restaurangen är ljus och öppen, med stora fönster åt båda håll. Utsikten från restaurangens fönster i öst vetter mot Skäldervikens djupblå hav – tittar du noga kanske du ser en lekande tumlare. Utsikten mot väst är lika vacker med den gröna bokskogen, första tee på Mölle Golfbana och den inramande gården.

Matsalen och bistrorestaurangen är öppna varje dag och de stora ytorna gör att vi kan hålla brett mellan bord och sällskap. Vi har nya fina mörka ekgolv från Bjelin Golv i Viken och har målat om både receptionen och serveringsdisken i ljusa färger för att förstärka den New England stil vi har som röd tråd på wärdshuset.

Vår uteservering är öppen och ligger skönt i lä utmed wärdshuset.

Från 1 till 70 personer

Varmt Välkommen med större sällskap – fira din högtid hos oss!

Vår vackra matsal med utsikt över havet, bokskogen och golfbanan är magnifik och den klassiska och charmiga miljön är som gjord för att ställa till med en fest!

Våra kreativa och duktiga kockar hjälper till att rekommendera en meny utifrån dina önskemål. Oavsett om måltiden ska vara lite enklare eller påkostad är valet av lokala råvaror alltid omsorgsfullt utvalda efter säsong.

Vi tar ofta och gärna emot större sällskap och ordnar evenemang som passar tillfället, som t.ex. golfsällskap, bröllop i vår härliga natur, minnesstunder, konfirmationsfest, studentskiva, bussresor eller andra event.

 
 

Wärdshusets historia

Kullagårdens Wärdshus, som är både golfklubbens klubbhus, golfkrog och hotell, ligger mitt i Kullabergs naturreservat i Mölle Golfklubbs sagolika parkmiljö. Avståndet till Mölle by är ca 2 km och det är mindre än 1 km till Kullens Fyr - Sveriges högst belägna fyr som möter två hav - Öresund och Kattegatt.

Kullagårdens Wärdshus har gästats sedan Kullens Fyr byggdes på 1500-talet men från 1810 har det drivits i mer etablerad form. Det finns en gammal gästbok bevarad sedan 1810, men först under 1860-talet blev värdshuset ett centrum för den tidiga turismen på Kullaberg. Förutom svenskar var det i hög grad danskar och tyskar som besökte platsen. Både svenska och danska kungligheter besökte wärdshuset och gav namn till några av de grottor och sagolika utsiktsplatser som finns runt Kullabergs strandkanter och de många vikarna.

Den gamla Kullagården brann ner till grunden den 30 januari 1900 och turismen flyttade då ner till Mölle by. Gästgiveriet bytte namn till Hotell Kullagården och hade 1914, 15 hotellrum. Det nybildade bolaget AB Kullabergs natur, vars ägare alla var styrelseledamöter i Skånes naturskyddsförening, köpte västra Kullaberg samt Kullagården samma år av Baron Niels Gyllenstierna på Krapperup slott.

Även denna byggnad brann ner och dagens Kullagårdens Wärdshus invigdes 1917 med 12 hotellrum. I början av 1940-talet gjordes en tillbyggnad åt öster, från början ägnad enbart för Mölle golfklubbs bruk, idag är den delen både klubbrum och restaurang. I en byggnad omedelbart väster om värdshuset ligger Mölle golfklubbs kansli med golfshop. I samma byggnad på övre plan finns även ett större konferensrum som tillhör Kullagårdens Wärdshus.

Till byggnaderna på platsen hör också en före detta ladugård, byggd i vinkel, samt några mindre byggnader. I ett av gårdshusen finns nu fyra större hotellrum varav två med möjlighet för upp till 4 sängplatser.

Mölle Golfklubb köpte Kullagårdens Wärdshus av Kullabergs Natur år 1991 och byggnaden har sedan dess varit i klubbens ägo. Ett antal olika arrendatorer har drivit värdshuset sedan dess. Nuvarande krögare, Malin och Petter Sandström, tog över driften av Kullagårdens Wärdshus i januari 2019 och öppnade efter renovering den 1 april 2019.