SENIORKOMMITTÉN
DAMER & HERRAR

 Seniorgolfen 2018

Herr- och damkommittéerna har i år gått samman till en gemensam kommitté, Seniorkommittén. Vi som har åtagit oss att leda seniorgolfen 2018 är Gunilla Larsson, Lena Jörgensen, Elisabeth Hallberg, Kurre Anderzohn, Thomas Ek och Jan Olofsson. Planeringen bygger på kommittéernas tidigare verksamheter och har vävts samman till en verksamhetsplan och ett gemensamt golfprogram för 2018. 

Seniorkommitténs Golfprogram 2018 innehåller de gemensamma aktiviteterna för både damer och herrar.  

  • Onsdagsgolf.                                                                        
  • Gemensamma tävlingar
  • Gemensamma utflykter till andra klubbar

Onsdagsgolfens startider: Kl 8.30 - 11.00  samt kl 18.00 - 18.30 under juni – augusti. 

Startavgiften är 30 kr varav hälften går till priser och andra hälften delfinansierar diverse särskilda aktiviteter under året. Anmälan i GIT tillämpas från den 25 april till och med 29 augusti och kan göras senast fram till kl 10 på tisdagen i samma vecka. Efteranmälan kan göras till kansliet till reservplats, som "aktiveras" vid återbud alternativt ledig plats i startlistan (fulla bollar). Resultaten fördelas i en damklass och en herrklass. Prisutdelning sker efter varje tävling. 

Damernas och Herrarnas sidor presenteras Eclectic, Seriespel, Matchspel och andra speciella aktiviteter.


Aktuellt - Nytt för onsdagsgolfen!!!

Seniorkommittés ambition är att utveckla seniorgolfen, där herrar och damer har mer utbyte med varandra. Det här tycker vi stämmer väl överens med Golfförbundets ambitioner i deras satsning på Vision 50 - 50. Vid uppstarten i april lovade vi att göra en utvärdering av säsongen efter hand. Vi har fått både positiva och negativa synpunkter. Vi har lyssnat, diskuterat och beslutat om följande

Förändring av onsdagsgolfen under tiden juni och juli, fram till Mölleveckan, då du anmäler från vilket tee, som du vill spela,  rött eller gult tee.  Det kan således bli rena dambollar eller herrbollar men också mixade bollar.

Starttid kl 8.30 med omväxlande röda och gula bollar.


Seniorernas uppstart

Onsdagen den 25 april spelade 35 scramble i seniorernas uppstart. Vädret var omväxlande med lite regn.  Banan var i strålande skick med utmärkta greener och fairways. Stort tack till banpersonalen! Avslutning med gemensam lunch på Kullagårdens värdshus och prisutdelning.

IMG_1256.JPG
 De glada vinnarna Bengt Kollberg,Thomas Ek och Sven Hedberg, som tog emot förstapriset.

De glada vinnarna Bengt Kollberg,Thomas Ek och Sven Hedberg, som tog emot förstapriset.


Barncancerfonden

Onsdagen den 11 juli spelades seniorgolfen till förmån för Barncancerfonden. Det var stor uppslutning med totalt 41 damer och herrar i gassande solsken och svag vind. Banan var i fint skick med mycket rull och studs!

Bästa resultat i  damklassen hade Tove Stenberg med 64 slag netto och i herrklassen Carl-Hugo Ljungberg med 68 slag netto.

Tävlingens startavgifter inklusive frivilliga bidrag sammanlagt 7540 kronor går oavkortat till Barncancerfonden.INFORMATION  OM UTFLYKTER   

Anmälan görs i GIT på Mölle GK:s tävlingar, där utflykten till Rya är registrerad! Du går in på golf.se som vanligt för att anmäla dig. Där finner du också anmälningslistan, där du kan se vilka som anmält sig. Har du frågor kontakta Lena Jörgensen på 0708 34 75 20 eller maila till lena.maria.jorgensen@gmail.com                                                                                                                                                

  • Måndagen den 6 augusti till Bjäre GK
  • Måndagen den 27 augusti till Söderåsens GK
  • Måndagen den 24 september till Höganäs GK