Medarbetare

Klubbens anställda är en av våra mest centrala resurser - här möter du vårt härliga gäng!

Sofia Wirström

Klubbchef

Jag har den stora förmånen att leda arbetet på en av Sveriges äldsta och mest anrika golfklubbar.

Tillsammans med mina engagerade medarbetare och ideella krafter gör vi allt vad vi kan för att din upplevelse som medlem och gäst skall vara av högsta kvalitet - här möts du av glada och serviceinriktade personer med hjärtat i både klubb och bygd.

Jag kommer ursprungligen från Örebro och har arbetat med idrott hela mitt liv. Golf är min stora passion i livet, men det var först i och med tjänsten som kanslist på Mölle GK 2019 som jag faktiskt började jobba med golfen. Sedan 2021 är jag Klubbchef och väldigt taggad på min uppgift.

Jag är i utbildad Idrottskonsulent från Bosöns Idrottsfolkhögskola och har också gått en mängd vidareutbildningskurser, nu senast Klubbchefskurs anordnad av SGF. Min ledarstil är inkluderande och präglas av öppenhet, lyhördhet och tydlighet, något jag tror är viktigt i det dagliga mötet med våra medlemmar, gäster, styrelse, personal och samarbetspartners.

Mitt och mina medarbetares mål är att hela tiden utveckla anläggningen Sveriges Vackraste Golf för medlemmars och gästers spel och njutning - inte minst för kommande generationer. Vi förvaltar ett viktigt kulturarv med vårt unika läge i Kullabergs Naturreservat och jobbar långsiktigt och hållbart för att tillvarata de möjligheter som finns runt omkring oss på allra bästa sätt.

"Jag är stolt över att få vara med och vidareutveckla Sveriges Vackraste Golf"

Andy Danewid

Vikarierande Klubbchef

Jag fått den stora äran att på halvtid gå in och hjälpa Klubbchef Sofia och hennes grymma team att ge våra medlemmar och kunder bästa möjliga upplevelse på Sveriges Vackraste Golf. 

Jag är född och uppvuxen i nordvästra Skåne där min resa inom golfen startade på Vikens bana och sedermera S:t Arild GK.  På den tiden bodde jag mer eller mindre på banan och frågan är om inte golfens härliga gemenskap är den som satt mest prägel på min personlighet.

Resan fortsatte ut i vida världen och den lilla killen blev till en familjefar som idag har arbetat med golf i alla dess former i mer än 40 länder. Landslagsspel och caddie på diverse tourer har blandats med en mängd andra roller. Ett äventyr och medvetet livsval som förutom enormt mycket glädje, också gett erfarenhet och utbildning som jag hoppas kommer gagna Mölle GK, våra medlemmar och gäster denna sommar. Senaste åren har jag varit på Ljusterö Golf som VD där vi lyckades få en sovande skärgårdsklubb att blomma upp till en levande mötesplats för hela ön.

Sofia och jag jobbar båda 50% för att komplettera varandra tids- och uppgiftsmässigt. Sofia tar ansvar för administration, personal, informationsutskick och styrelsefrågor och jag jobbar utåtriktat mot er medlemmar, gäster, kommittéer, grupper, samarbetspartners och sponsorer.  

"Detta är mitt livs roligaste sommarjobb - på Sveriges Vackraste Golf!"

Joanna Märs

Kanslist

Jag har arbetat på klubben sedan våren 2021 och är alltid glad när jag åker till jobbet. Som kanslist blir det aldrig långtråkig, det är ett varierande jobb med mycket eget ansvar, vilket passar mig perfekt.

När jag började min anställning visste jag i princip ingenting om golf, vilket var en utmaning. Idag har jag kommit en bra bit in i golfens värld. Åtminstone vad gäller språkliga termer, mitt eget golfspel får vänta lite till. Men att varje dag befinna sig på Sveriges Vackraste Golf och vara anställd på en klubb som Mölle GK, som andas traditioner likväl som framtidstänk, är en stark inspirationskälla till att börja spela.

Utöver mina arbetsuppgifter i kansli/reception/shop har jag också ansvar för klubbens sociala medier och hemsida. Här är mitt mål att få fler att upptäcka Mölle GK, som medlem och som gäst, för att få möjlighet att njuta av den härliga atmosfären som finns här. Dessutom vill jag skapa ett aktivt och engagerande flöde i våra kanaler, som representerar klubbens anda.

Jag är utbildad Eventkoordinator från Yrkeshögskolan i Landskrona och därför faller det sig naturligt att jag ansvarar för denna typ av marknadsföring, samt för eventplanering och dess genomföranden.

”Att möjliggöra den bästa upplevelsen för en besökare är vad det handlar om!”

Carina Wander-Levin

Kanslist

Jag började som kanslist på Mölle GK i maj i år och är anställd för att ge god och personlig service under högsäsongen 2021.

Jag är utbildad Key Account Manager och har främst arbetat mot Business-to-Business (B2B) försäljning, mötes- och eventkoordinering. Min jobberfarenhet känns väldigt relevant i mitt arbete på klubben eftersom det handlar om att möta människor, lyssna, hitta lösningar, planera framåt och koordinera!

Med sparsam golfkunskap i bagaget när jag kom till klubben har jag snabbt avancerat såväl mitt golfspråk som mitt intresse för att börja spela golf.  Såklart blir jag lite extra taggad med förmånen av att få arbeta på Sveriges Vackraste Golf!  

"Det är kul att träffa klubbens många medlemmar och gästspelare"

Anders Gripvall

Head Greenkeeper

Jag började jobba på klubben som Head Greenkeeper 2017 efter att tidigare har varit banchef på Örestads GK. Jag har genomgått Svenska Golfförbundets olika utbildningskategorier GUB (Grundutbildning i banskötsel), VUB (Vidareutbildning för banpersonal) och HGU (Högre Greenkeeperutbildning). Jag har även del av diverse kortare utbildningar inom golfbaneskötsel och ledarskap.

Mitt arbetet handlar mycket om att styra och leda hela Greenkeeperteamet i den dagliga skötseln, men även underhåll av banorna och vår vackra park. Jag ägnar också en hel del tid till att titta framåt i utvecklingssyfte. Det är viktigt för mig och mitt team att underhålla och utveckla Sveriges Vackraste Golf på ett hållbart sätt. Vår unika placering i Kullabergs Naturreservat ställer höga krav på att återställa banan och bevara den i ursprungligt skick, och därför har vi ett nära samarbete med Länsstyrelsen som vi arrenderar marken av.

                 "Jag har alltid brunnit för att arbeta i symbios med vacker natur"

 

Johan Nihlås

Assisterande head Greenkeeper
  • Tel: 042-34 75 20
Jag har jobbat på klubben sedan 2014 och trivs med utmaningarna att förstå och ta hand om banan på Mölle.
 
Jag är en passionerad golfspelare med 6 i handicap så jobbet som Assisterande Head Greenkeeper passar mig perfekt. När jag inte spelar golf så gillar jag löpning, friluftsliv och motorsport.
 
Jag har gått Greenkeeper grund- och vidareutbildning (GUB, VUB) och håller just nu på med fortsättningskursen högre greenkeeper utbildning (HGU) med examen hösten 2021.
 
"Att få jobba med golfbanan är en utmaning jag gillar"

Patrik Länsberg

Greenkeeper
Jag har varit fast anställd på Mölle Golfklubb sedan 2013, och har sedan dess jobbat som kombinerad  greenkeeper och fastighetsskötare.
 
Jag har gått greenkeeper grundutbildning (GUB). 
 
 
"Golf är ett av mina största fritids intressen"
 
 

Krister Bergland

Mekaniker / Greenkeeper
  • Tel: 042-34 75 20

Jag har varit på Mölle GK sedan 2019 och trivs otroligt bra. Mitt jobb är en kombination av greenkeeper och mekaniker, så en hel del tid lägger jag på att hålla våra många maskiner igång och i gott skick. 

Jag har gått Greenkeeper grundutbildning (GUB) och mitt stora fritidsintresse är faktiskt golf!

"Det är fint att kunna kombinera sitt jobb med sitt stora fritidsintresse - att gå till jobbet är oftast en ren glädje"

Faraz Farzad

Greenkeeper Säsong

Jag jobbar min första säsong på Mölle GK och stormtrivs!

Jag är utbildad inom trädgårdsskötsel, plattsättning, gräsklippning med mera, så jobbet på en golfklubb passar mig som hand i handsken.

Mina fritidsintressen är en blandning av bilar, hundar och naturupplevelser. Min egen hund, en 8-årig Golden Retriever, är ofta med mig ute i naturen - vi är lika glada för upplevelsen båda två.

"Känslan av storslagen natur är viktig för mig"

 

 

 

 

Hampus Andersson

Greenkeeper Säsong
Jag började säsongsarbeta på Mölle GK under 2020. Greenkeeper jobbet är den perfekta kombinationen av mitt tidigare jobb som hantverkare och min önskan att få jobba ute i naturen.
 
Golf är ett av mina stora intressen och jag har spelat sedan jag var 7 år.
 
På fritiden tycker jag om att vandra, surfa, äventyra eller helt enkelt hålla till hemma i trädgårdslandet.
 
 
"Att vara ute i den undersköna naturen och jobba samtidigt som man har en bra bok i lurarna är en perfekt kombination för mig"

 

Johanna Pyk-Jargård

PGA Pro

Jag har varit Pro på Mölle Golfklubb i över 35 år och kan inte tänka mig en bättre arbetsplats. Vilken lycka att få köra golfbilen genom grönskande bokskog upp till en härlig dag på Sveriges Vackraste Golf!

Under min tid på klubben har jag bland annat tagit klubbens medlemmar och lag från Division 3 till topp-placeringar i elitserien och lett all juniorträning med roliga minnen och fina resultat. 

Min tränarnivå är kategori M5 i PGA:s klassificeringssystem, den högsta kategori man kan erhålla, och jag har fått flera mycket fina utmärkelser såsom PGA:s Guldmärke och Barbro Montgomery SGF:s ledarskapspris.

Hela familjen är golfbitna och ibland får även vår fyrbenta medlem Napoleon, en hund av rasen Bassett, följa med ut på banan. Då föredrar han att ligga i golfbilen och se på när vi andra njuter och slår.

"Vår klubb är fantastisk - kombinationen härliga medlemmar, historia och sagolik natur är helt oslagbar!"

Raoul Kennedy

Redovisningsansvarig

Egentligen är jag pensionär på heltid sedan 2014, men har startat en andra karriär genom att vara redovisningsansvarig på Mölle GK sedan 2020. Som bisyssla är jag också redovisningsansvarig för Mölle Tennisklubb, även om jag inte spelar tennis.

Jag började med golf redan som ung 1964 spelade fram till 1975, för att sedan ta upp golfen på allvar igen 2003. Det ena ledde till det andra och jag blev medlem i Mölle GK 2004.

Golf är ett stort fritidsintresse och jag spelar för närvarande på Hcp 18+, och tränar med The 18 Club för att åtminstone försöka hålla spelstandarden uppe.

Med redovisning har jag jobbat med sedan 1975 i olika former. Huvudrådgivning har varit skatter och avgifter för kunder och natuligtvis även för egna företaget som jag drev ett antal år på 1990 talet.

"Vi är ett bra team här på klubben"