MÖLLE GOLFKLUBBS JUBILEUMSBOK  - 75 år på banan -

Mölle GK firar 75-årsjubileum 2018. Klubben bildades av en handfull entusiaster mitt under brinnande krig. Danmark, som då var besatt, kunde precis som nu ses från flera av banans hål.

Att spela på vår vackra och välskötta bana är utöver trevlig och utmanande golf också en dramatisk och storslagen naturupplevelse. Det är inte helt självklart att kunna spela golf mitt i ett naturreservat. Det är inte heller självklart att se havet från nästan alla hål på en golfbana. Vi ser två hav, Öresund och Kattegatt – och som om inte det vore nog så ser vi, rakt söder om oss, den vackra siluetten av Själland.

Intrycken är så många och storslagna att det kanske inte finns kraft över till att reflektera även över det vi inte ser – historik, social samvaro och ideellt arbete. Allt detta försöker vi lyfta fram i jubileumsboken. Alla är inte med i boken, men alla ska känna sig inkluderade. Mölle GK har plats för alla. Bakom allt det fina vi upplever idag ligger ett stort engagemang och idogt ideellt arbete från flera generationer. Utöver den vardagsgolf som vi handicapspelare njuter av finns också en mängd sportsliga stordåd. Mölle GK har genom åren fostrat några av Sveriges bästa golfspelare. Vidare så har vår bana, när vi gästats av Europatouren, utmanat flera av världens främsta kvinnliga golfare.

Under ledning av Björn Sahlsten (medlem sedan 1979 och hedersmedlem sedan 2017) och Björn Julin (medlem sedan 1965) och med stor och ovärderlig hjälp av Erik Magnusson (medlems sedan 2009 ) och Frederic Täckström har vi skapat denna jubileumsbok.

Boken ska ses som en hyllning och ett tack till alla som varit en del av det engagemang som gör Mölle GK till den pärla vi är. Vidare hoppas vi att den utgör en källa till kunskap och inspiration för allt det engagemang som krävs av Er som succesivt tar över ansvaret för framtidens Mölle GK.

Tack vare följande medlemmars och samarbetspartners generösa sponsring har vi fått hjälp till finansiering av boken vilket vi är mycket tacksamma för.
Ett Stort tack för ert fina engagemang!

• Lena och Tomas Wittbjer
  • Familjen Thomas Lidén
  • Hans Agardh
  • Karin och Bengt Samuelsson
  • Familjen Peter Tublén
  • Monica Andersson och Pelle Thomson
  • Familjen Lundahl och Werth
  • Familjen Norlander
  • Familjen Ankarcrona
  • Familjen Henningsson
  • Höganäs AB
  • Kullagårdens Wärdshus
  • Lenner & Partners
  • Höganäs Energi
  • Gräsvårdsmaskiner
  • Vikentomater
  • Digital Metal AB
  • Höganäs Kommun
  • Glasmästar´n i Höganäs

Boken finns tillgänglig på kansliet och våra Heltids- och vardagsmedlemmar
kan hämta ut boken gratis med förbehållet ett(1) exemplar per hushåll.

Övriga medlemskategorier och medlemmar som vill köpa till fler böcker kan göra detta i shopen för 149 kr/st (Ord.pris 229 kr)

Vi hoppas att ni gillar boken och att ni får en härlig golfsäsong.
Ser fram emot att få se er mycket uppe på klubben och på vår fina bana detta jubileumsår 2018

/Styrelsen i Mölle Golfklubb