Ny head greenkeeper på Mölle GK

Rekryteringen är nu klar och mycket glädjande kan vi meddela att Anders Gripvall blir ny head greenkepper på Mölle Golfklubb.

Anders är 53 år, boende i Lund med sin fru och son. Han har sedan 1991 arbetat med golfbaneskötsel och sin första tjänst som head greenkeeper var på Vetlanda Golfklubb i Småland där han var i 2 år.

Anders Gripvall

Sen gick flytten tillbaka till Skåne där han verkade som head greenkeeper på Malmö Golfklubb under 7 år och sedan på Öresunds Golfklubb under 4 år. På Öresund GK var han med redan under byggnationstiden och ansvarade för hela sådd- och etableringsfasen.
Han kommer närmast från Örestads Golfklubb där han varit banchef sedan 2008.
En stor anläggning med 27 hål + 18 korthål.

Anders gillar utmaningar, hans referenser meddelar att han är strukturerad och noggrann i sitt arbete. Flexibel, lyhörd och kreativ är andra egenskaper som nämns. Erfarenhet av en helt pesticidfri (kemfri) banskötsel har han inte, men under de senaste fem åren på Örestad har han ställt om banskötseln till minimal användning av pesticider utan att försämra spelbarheten på greenytorna.

Vi ser jättemycket fram emot att få jobba med Anders. Med hans gedigna kompetens, stora kontaktnät och långa erfarenhet inom golfbaneskötsel känner vi oss trygga att han kan tillföra ny kunskap och utveckling för vår golfbana.

Vi hälsar Anders hjärtligt välkommen till Mölle Golfklubb, vi hoppas och tror att han kommer att trivas hos oss. Anders kommer presentera sig personligen på årsmötet den 14 juni.

//Peter Tublén
Klubbchef