DAMERNAS ONSDAGSGOLF 2017

Denna säsong har vi som tidigare år spel för damer på onsdagar.
Vi fortsätter att spela på förmiddagar men nytt för i år är att första starttid är kl 9.30.

Vi  har starttider på onsdagar enligt följande:
2017-01-01 -- 2017-06-13, kl. 09.30 - 11.00 och eftermiddagstider mellan kl.16.30 - 17.00.
2017-06-14 -- 2017-08-16, kl. 09.30 - 11.30 och eftermiddagstider mellan kl.16.30 - 17.00.
2017-08-17 -- 2017-10-31, kl. 09.30 - 11.00 och eftermiddagstider mellan kl.16.30 - 17.00

Övrig tid (före den 14 juni och efter den 16 augusti) anmäler du dig till onsdagsgolfen på plats.
Vi lottar bollarna så var snäll och kom i god tid!

RESULTAT & INFORMATION

2 augusti

Redan augusti. vart tog sommaren vägen? Sol nästan hela ronden. En kortare skur verkar inte ha påverkat resultaten denna dag. Lena Jörgensen var bäst med 72 slag. sedan följde Anna-Karin Hallner på 75 slag och Pia Eldin-Lindsten och Marie-Louise Thanning båda på 76 slag med Pias lägre hcp placerade henne före.

Denna onsdag kunde man anmäla 18 eller 11 hål på GIT och Birgitta Johansson valde att spela 11 hål. Nu hoppas vi att fler hörsammar denna möjlighet resten av säsongen. Nästa vecka är det Kullasenioren i två klasser för både damer och herrar.

Sammanfattning av Juli månad

I juli har vi haft fler spelare än föregående år. P Flaggtävlingen och Rosa Pantern var det 24 spelare per tillfälle och på Gangstern 17 spelare! Totalt 65 spelare. det ger ett snitt på 21 spelare per tillfälle. Vi hoppas att denna trend håller i sig!

19 juli

Månadens sista onsdagstävling Rosa Pantern spelades i strålande solsken och svag vind. Tävlingen spelades i 3 mannalag med en rosa boll. 8 lag deltog. Det vinnande laget, Karin Hansson, Lena Jörgensen och Birthe Sahlsten, fick 37 poäng.

12 juli

I behagligt golfväder spelades onsdagstävlingen med mycket bra spel av ett flertal av spelarna. Här är några av resultaten: Kerstin Alpman 67, Ann-Kari Zenkert 67 , Magge Marcus 70

5 juli

Flaggtävlingen gick i gult och blått. Solen sken och himlen var blå.  Resultatet från tävlingen ser du nedan.  Det tre första var Anna Karin Hallner på 18:e green, Magge Marcus i hål på 17:e och Birthe Sahlsten 20 cm från hål på 17:e.  Grattis!

//Gunilla och Elisabeth

Sammanfattning av April, Maj och Juni månad.

totalt har 159 spelare deltagit på onsdagstävlingarna inkluderande utflykter med herrarna och Nationella damdagen. det ger ett snitt på 14 spelare per tillfälle.

Nationella Damdagen 26 juni

Utmärkt golfväder med nästan ingen vind med omväxlande molnighet. Banan var i fantastiskt skick! Under dessa förutsättningar spelades det bra golf med många fina resultat i bästbollstävlingen. 95 damer från 21 olika klubbar kom till spel. det vinnande paret Birthe Sahlsten från Mölle GK och Karin Herslow från Rya GK erhöll 43 poäng. Ett stort Grattis!

vi vill tacka våra banvärdar Bosse, Klas och Ronny, Klas som tävlingsledare och förträfflig prisutdelare samt Susanne som fotograferade på banan.

Ett stort TACK till våra sponsorer som bidrog till vårt fina prisbord!

10 maj

Efter en regnig natt följde en kylig förmiddag med en del vind men utan regn. Temperaturen låg runt 5 grader vilket inte är det vi önskat så här års. Förra året denna dag var det 22 grader och det hade varit bättre för både kropp och bana.

Trots detta kom 10 damer till start. 2 spelade 11 hål och 8 spelade 18 hål. Resultaten var strålande. Britt Gudmundsson hade 24 poäng på 11 hål och både Kerstin Alpman och Lena Jörgensen hade 69 slag på 18 hål.

Ett flertal birdies fick skrivas ini scorekorten så vad kan vi inte förvänta oss senare på säsongen när inte bara vi utan banan är i toppform.

Träning m Johanna mini.jpg

3 MAJ

Denna vackra vårdag bjöd på sol och värme och spred glädje hos deltagarna. Vi var 16 damer som spelade bästboll på 11 hål. Fortfarande spelar vi på provisoriska greener men det betyder inte att resultaten uteblir. Vinnande lag blev Birthe Sahlsten och Birgitta Hansson hade 32 poäng.

Efter spelet var det Johannas tur att ta hand om en regelpromenad på banan där vi fick genomgång och diskussion om allt vad som kan hända på tee och till hur man droppar vid olika lägen och vattenhinder.  Och inte minst vilka möjligheter som finns i reglerna och hur man kan skaffa sig själv fördelar med god regelkunskap.

26 APRIL

11 damer kom till start denna återigen kyliga onsdagsmorgon. Endast svag vind vilket gjorde att kyleffekten inte blev så stor. Under dagen steg temperaturen till 12 grader och det blev jacka av och jacka på under ronden. Vi spelade fortfarande på vintergreener men med goda resultat.

8 damer valde att spela 18 hål och Lena Berg hade strålande 66 slag som resultat. De 3 resterande valde att spela 11 hål och även då blev resultaten bra där Britt Gudmundssonvar bäst med 41slag.

Det var Fredrik Rosdahls sista arbetsdag och vi önskar honom lycka till i sitt nya arbete.

//Gunilla

17 APRIL
Vi är väldigt glada över att 23 st. kom till start på årets premiär av onsdagsgolfen.
Så här gick det för lagen denna dag.

Lag 1 Ebba, Ann Kari, Birgitta 75,7
Lag 2 Gunilla L, Britt, Eva 77,5